Elan 310 test i Seilmagasinet

I Seilmagasinet nr 2/2010 er det en test av Elan 310. Fjord Sail var selv med under testen. Etter vår oppfatning gir testen et korrekt inntrykk av båten og er nyttig lesing for alle interesserte.

seilmag2

Sitat:

Elan 310 er en båt med full innredning og planende egenskaper på slør og lens. Er dette en forløper til morgendagens turbåter?

Det blir i testen kommentert at spinnakeren ikke fungerte helt optimalt. Det er viktig å presisere at dette ikke er en tilsvarende spinnaker som den Fjord Sail leverer. Seilet på den engelske testbåten var en enkel turgenakker (North Easy standard). Vi leverer normalet en allround asymmetrisk spinnaker spesielt designet og tilpasset båten når det gjelder både størrelse og fasong.

En enkel tur spinnaker er rimeligere, men gir etter vår oppfatning ikke den samme seilgleden og fleksibiliteten som det seilet vi anbefaler.

Alternativt kan man få ASOP (Asymmetric with Overlength Pole) løsningen som etter vår oppfatning er det aller beste. De første to båtene kommer til Norge før påske og begge leveres med ASOP.

Vi deler ikke Seilmagasinets oppfatning om at en vanlig spinnaker kanskje ville være et bedre alternativ. Erfaringene med ASOP på Elan 410 er helt klare. Spesielt på båter med dette fartspotensialet tror vi at et asymmetrisk seil kombindert med en bom vil være det optimale.

Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: