Elan 350 seiler Hollenderen

Morten Jensen i Seilmagasinet ble med oss i Hollenderen for å prøve seg litt som doublehanded seiler. Morten mente selv han var litt rusten, men det merket vi lite til. Hele runden gikk uten vesentlige feil. Vi hadde en brukbar start og kom fint inn mot første merke (1000m fra start) for styrbord halse.

Neste legg lå vi som nr 2 etter Nicoline (Elan 410) helt til Solo kom opp og ødela idyllen.

Det ble tett inn mot andre runding. Nicoline og Solo sloss innbyrdes og det det ga elanor og Venus muligheten til å gå rett mot merket

Etter runding av Mølen fikk vi en luke og dro fra feltet. Det ble krevende seiling utover fjorden. Det avgjørende var å plasseere seg riktig i forhold til den lille vinden som var. Det var 1.5 knops medstrøm og dermed helt avgjørende å ligge der strømmen var sterkest.


Fra Slagentangen og opp mot Bolerne ble det kryss i lett vind. Etter runding skulle vi over fjorden. Det var 90-100 grader TWA og 8-9 knop TWS. For oss betydde det at spinnakeren måtte opp igjen. Solo raste forbi oss med code 0 rett før vi fikk opp spinnakeren, men etter at den kom opp stabiliserte avstanden seg.

Resultatet: 3. på korrigert tid

Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: