Seil raskere med din Elan

Fjord Sail ønsker å bidra til at Elan seilerene får mest mulig ut av båtene sine. Da de aller fleste Elaner i Norge seiler med North seil var det naturlig å be hjelp fra Thomas Nilsson hos North. Han tok utfordringen.

30 Elan seilere fant veien til With Marine for å høre om seiltrim.  Det ble en gjennomgang av teori og prinsipper med Tor Hove og deretter en mer praktisk gjennomgang av seiltrim med Thomas Nilsson. Elan 310, 340, 350, 380 og 410 var representert blant tilhørerene. Temaet var seiling på kryss og fokkeslør

Torsdag 17. fortsetter vi med spinnakerseiling. Det blir først en rask repetisjon av hovedpunktene fra tirsdag. Deretter vil vi vise praktiske teknikker for håndtering av spinnaker/genakker. Det vil bli vist både bilder og video for å illustrere teknikkene. Trim av spinnakere vil også bli tatt opp.

Planen var opprinnelig å fokusere på asymmetrisk spinnaker (310,350,380 410), men siden det var et antall seilere som benytter tradisjonelle spinnakere (340, 37) vil også dette tas med på torsdag.

Fredag 27. april vil det bli arrangert trening på vannet med utgangspunkt i Oscarsborg. Her vil Fjord Sail stille med et tungt mannskap av dyktige seilere og fagfolk som kan hjelpe hver enkelt med å få mer ut av sin båt. Kjell Inge Heiberg fra Heiberg rigg vil være til stede og han vil hjelpe oss med finjustering av rigg. Thomas Nilsson fra North vil også være til stede og komme ombord til hver enkelt for komme med nyttige tips. Dette er unit tilbud til deg som Elan seiler du bør benytte deg av.

Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: