Angerona (Impression 444) har fullført ARC

Ancgerona_anch

SMS fra Karibien:

 

Vi er ikke sinte, bare veldig, veldig skuffet!!!!! Hvorfor skrev du ikke på hjemmesiden at vi er veldig godt fornøyd med båten og oppfølgingen fra Fjordseil !!!!! Gro og Fred

 

Angerona ble levert i Slovenia påsken 2011. Eierene Fred og Gro Kildal har helt minimal erfaring med båt, men har hatt en bratt lærekurve. Da vi først ble kontaktet om prosjektet var skepsisen definitivt til stede, men man merket fort at dette var et par som tok prosjektet alvorlig. De har lest det meste som er skrevet om temaet, tatt alle kurs de kommer over og generelt gjort alt de kunne med sitt utgangspunkt.

Fjord Sail har forsøkt etter beste evne å veilede slik at de kunne få en båt med det utstyret som passet et slikt prosjekt uten at kostnadene ble uoverkommelige. Vi frarådet blant annet rullestorseil og fikk på plass et kutterstag med en hardværsfokk.

Påsken gikk med til å gjøre klar båten og de siste dagene av påsken gjorde Fred og Gro seg kjent med båten. Etter en kort tur til Kroatia, ble båten lagt i opplag noen uker før den virkelige turen startet. På forsommeren startet den lange turen mot Kanariøyene og starten på ARC. Fred og Gro brukte tiden godt og har tatt et og et steg fremover mot å bli fullverdige havseilere. Vi har hatt fornøyelsen av å følge med gjennom jevnlig kontakt på telefon.

Den viktigste årsaken til at at dette ble en sukksess tror vi er måten de har jobbet på. Fra dag en har de hatt klart for seg hva de behersket og hva de måtte lære mer om. De har planlagt turen på en slik måte at de har operert innenfor de begrensningene som deres kunnskap til enhver tid krevde. På den måten har de fått anledning til lære mer og mer for hver dag uten noen uhell.

Det har vært morsomt å se hvordan Fred har klart å overføre sin kunnskap som poltimann med erfaring fra skarpe oppdrag til seiling. Problemstillingen er på mange måter den samme. Man må forberede seg med gode rutiner, utstyr etc,  vurdere risiko og komme opp med en god plan for å løse en konkret oppgave.

Vi er stolt på vegne av Fred og Gro av måten de har gjennomført drømmen sin på (Det var vel kanskje mest Freds drøm….).  Det er tøft gjort å ta avgårde inn i en ny verden på denne måten.
DSC03283

De som vil lese mer om Fred og Gros eventyr kan følge med på bloggen:

http://www.seiltur.no/angerona/

Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: