Elan 350 seier i Shetland Race

momentumMomentum med Harald Klæbo tok seieren i Class 4 i Shetland race. Med seier på etappen tiol Shetland og 3. plass på returen ble det en klar seier til Momentum.
harald

Rapport fra Harald:

momentum1

Vi seilte Klasse 4 som var øverste Lys klasse (minste båt i klassen sammen med en x-35)

Turen til Shetland var i starten fin, med et par stikk i skjøtet og vi kom oss fint vestover ganske langt frem i feltet ca 4 sek vind. Deretter døde vinden helt og det ble en helvetes dunking i sjø uten vind. Etter 10 timer med dette helvete fylte den meldte NØ inn. Da lå vi ca 40 nm vekk fra Norske kysten og Bergen. Vi var raskt på ballen, først med A1.5, deretter med A5 og så fokke slør til 0 meridian. Vi klarte ikke bære spinnakeren i den sterke vinden og skarpe kursen, så med unntak av tot. 25 nm ble det fokka som ble kjørt. Båten plante likevel ofte og den var ekstremt stabil og trygg i 12-14 sek og stor sjø. Siste veien inn til Shetland hadde vi kjørt oss litt opp mot vinden og satte den lille spinnakeren igjen og det skaffet oss noen ekstra knop i båten de siste mila og sikret seieren.

Tilbake var det spinnaker ut sundet som vi jibbet ned til Bressay. Deretter fokk på 90 grader. 10-12 meter vind. Ikke så ofte ute av vannet som andre veien, men en flott seilas. Litt nervøs da det igjen stilnet mot Marsteinen. Men det holdt til 3 og seier totalt!

Fornøyd på Hjellestad nå!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: