Seascape 27 dobbeltseier i Bohusracet

Team «Elanor» med Tor Hove og Kjell Inge Heiberg tok førsteplassen i klasse 3 og ««Seayou»» med Lars Petter Karlsen og Vidar Moe på andreplass.

Årets utgave av Bohus racet var preget av veldig lite og ustabil vind de første timene. Det ble en svært lang tur ut til havet fra Uddevalla. Team «Elanor» kom bra ut fra start og de første par milene, men så døde vinden. Sarafina (en Saphire 27 med topp manskap) fant en vind ingen andre fant og forsvant ut fjorden. Vi fryktet at neste gang vi ville se dem var på premieutdelingen. Omsider kom en stabil syd-vest og det ble en fin kryss ut fjorden. I siste del ble det strekk og code 0 føre. «Seayou» ble hengende litt etter når vinden kom, men seilte seg fint opp i feltet. Team «Elanor» var +- topp 5 ved runding. Etter runding ble det en dyp genakker slør opp mot Smøgen. Det var for dypt og lite vind til å være silkeføre for Seascape. Spinnakerbåtene hang godt med. Trolig var sporet også litt for lang ut med mindre strøm enn lenger inne. «Seayou» tok kraftig inne på dette legget.

Videre inn til Fjellbacka og Strømstad ble det «køkjøring i varierende vind. Det ble en del skift mellom code zero og sløre genakker. Utfordringen ble stort sett å ha riktig seilsetting og holde kontroll på båten og navigeringen. Ved innseilingen til Strømstad så vi det karakteristiske storseilet til Saphire 27 og da steg naturlig nok aktivitetsnivået ombord. Ved runding Trestenene hadde «Seayou» klart å seile seg opp og forbi team «Elanor». Mye tyder på at Team «Elanor» sin plassering på banen ved utløpet fra Strømstad ble avgjørende. Fartsmessig var båtene veldig jevne til tross for litt ulike code zero.

Etter runding valgte «Seayou» å gå utenfor Koster, mens team «Elanor» valgte å «safe» ved å holde seg nær konkurentene i toppen. Vinden økte på og det ble en rykkete frisk slør ned Kosterfjorden. Saphire 27 måtte la genakkeren gå og da fikk team «Elanor» sjansen. Med bortibot 10 knop høyere fart ble Sarafina passert med masthead spinnaker oppe og en sinnsvak vannsprut. Den måtte imidlertid ned etter kort tid, men da var ledelsen sikret. Etter et kort legg gjennom skjærene med code 0 kom sløregenakkeren opp og team «Elanor» gikk som eneste båt ut på havet innenfor Vaederøene. Her var det flatt vann +- 20 knops vind og fin skjæring. Videoen under er fra dette legget. Legg merke til akselerasjonen fra 10 til 15 knop i en byge. Boat Speed er instrumentet nede til høyre. Det er bare en ting å si: «Sinnsvakt morsom seiling». Med dette legget ble seieren sikret.

«Seayou» var uheldige med sitt strekk på utsiden av Koster. Det kom en vind-dreining som gjorde at det ble kjempskjæring på innsiden og litt for skarpt å komme inn igjen fra havet for «Seayou». Der røk sannsynligvis seieren for «Seayou».

seayou_ts2014

Resultatet med dobbeltseier var selvsagt kjempe moro. Grunnlaget for resultatet ble lagt av «Seayou» i sesongen 2013. De har lært båten og gjort det mulig for team «Elanor» å raskt komme opp i fart. Tor fikk anledning til å seile Skagen race med Lars Petter i «Seayou» og fikk verdifulle nautiske. Uten denne erfaringsoverføringen ville resultatet ikke vært mulig. En stor takk til Lars Petter og Vidar som har lagt ned masse jobb i å lære oss båten.

vidarlarspetter

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: